OPA x CeWE: hoe het begon én hoe het gaat!

 

Deze maand staan er weer draaidagen voor CeWe op mijn planning! Ik werk nu al een flink aantal jaar samen met CeWe, en mag als hun ambassadeur ontzettend leuke dingen doen. Van reclamecampagnes, tot voice-over-werk, tot mooie aanbiedingen en kortingen voor mijn cursisten en klanten. Ik neem je mee voor een kijkje achter de schermen!


Hoe het begon
Toen ik 13 jaar geleden startte als bruidsfotograaf, wilden veel van de bruidsparen een mooi album met hun foto’s. Ik begon me te verdiepen in de mogelijkheden, deed enorm veel vergelijkend onderzoek tussen aanbieders, en kwam uit bij de fotoboeken van CeWe. CeWe bood een enorm toegankelijk softwaresysteem, waar ik al snel vertrouwd mee was en boek na boek ontwierp. En het bleef niet bij de bruidsparen! Ook vanuit mijn omgeving groeide de vraag naar fotoboeken en al snel maakte ik vele albums van vakanties, mijlpalen en andere dierbare herinneringen. De start van OPA was hiermee een feit.


OPA x CeWe
De eerste samenwerking die ik met CeWe aanging, was dan ook echt gericht op de fotoalbums. Ik was handig met de software, en CeWe zorgde voor een mooie korting voor mijn klanten. Elk jaar testte ik meerdere fotosoftwares uit, maar steeds bleek de kwaliteit en service van CeWe met stip bovenaan te eindigen. De afgelopen jaren evolueerde OPA tot het bedrijf dat het nu is. CeWe stond ook niet stil: ook zij maakten een enorme ontwikkeling door. Wat hetzelfde bleef, was de supergoede match die we hadden. En hebben! Want het bleef niet bij fotoalbums alleen!


Hoe ik ambassadeur én gezicht werd van CeWe
Een paar jaar terug zocht CeWe ambassadeurs. En als groot fan van het bedrijf, besloot ik een video in te sturen. Op dat moment had ik nog niet helemaal scherp wat dat ambassadeurschap zou inhouden. Maar mijn ervaringen in de samenwerking waren zo positief, dat ik ervan overtuigd was dat we samen iets moois konden neerzetten.


“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat het wel kan!”

- Pippi Langkous


Toen CeWe ineens enthousiast belde dat zij dat ook zagen zitten en dat ze een casting wilden inplannen, moest ik eerst heel hard lachen! Ik?! In een reclame? Maar ik had compleet geen ervaring! Maar net bekomen van de eerste schrik besloot ik er vol voor te gaan. Ondanks dat ik dit niet verwachtte en ik nooit ambities in deze richting had gehad, besloot ik (net als Pippi Langkous): ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!’. En met dat in mijn achterhoofd ging ik ervoor. En niet alleen ik, want mijn gezin, ouders en familie werden er ook bij betrokken. Figurerend in de reclames en zichtbaar in de albums die als voorbeeld werden gebruikt. Wat hebben we gelachen toen we onszelf voor het eerst op tv zagen! Wie maakt dát nou mee?

Alles was nieuw voor mij: naar een set in een heus decor-huis, een stylist en visagist om het plaatje compleet te maken, een script, leren hoe ik voice-overs doe….wat een avontuur! Inmiddels heb ik al meerdere campagnes erop zitten. De onwennigheid gaat er al steeds meer vanaf. En het plezier groeit! Elke keer dat ik voor CeWe aan de slag mag is een feestje. En deze week mocht ik weer. Hieronder vind je een kleine impressie van hoe het er achter de schermen aan toegaat.

 
Danielle RegoutComment