Een klein zetje....

 

Japanse opruimgoeroe Marie Kondo bracht in 2014 haar boek “The Life-Changing Magic of Tidying Up: The Japanese Art of Decluttering and Organizing” uit en inmiddels wordt deze als bestseller over de hele wereld verkocht. Sinds 2019 is daar de Netflix serie “Tidying Up with Marie Kondo” bij gekomen. Haar zogenaamde KonMari methode is hierdoor razend populair geworden en inmiddels wordt het over de hele wereld toegepast om op te ruimen en te ont-stressen.  

Kondo beschrijft dat wij in een consumptiemaatschappij leven, waarin we maar blijven kopen en bewaren. Hierdoor weten we niet meer wat we hebben en zijn we niet meer in staat onze spullen te koesteren. Ik geloof dat hetzelfde principe geldt voor je foto’s. Sinds de intrede van de digitale camera en later de smartphone, is het zó makkelijk geworden om foto’s te maken, dat we dat ook massaal zijn gaan doen. We schieten wat af en pakken bij het minste of geringste onze telefoon erbij om alles maar vast te leggen. Maar hoeveel genieten we er naderhand nog van? Doen we ook nog iets met die foto’s? Koesteren we die herinneringen nog? 

Dáár wil ik verandering in gaan brengen. Ik wil zoveel mogelijk mensen helpen om hun herinneringen veilig en overzichtelijk te bewaren en ook echt weer iets met die herinneringen te gaan doen. Bijna negen jaar help ik mijn klanten hiermee en ik hoop jou nu ook in ieder geval een eerste zetje te kunnen geven. Laat dit het jaar worden dat je eindelijk je foto’s op gaat ruimen! Dat je eindelijk deze “to-do” van je lijstje af kan strepen. En dat je eindelijk iets kan gaan doen met je foto’s, bijvoorbeeld dat fotoboek maken of die fotolijstjes vullen. 

En om dat eerste zetje te geven, wil ik het zo simpel mogelijk voor je houden. Simpel en makkelijk, kleine stapjes en lage drempels. Begin eens met al je foto’s te verzamelen. Alles naar één plek te brengen. Pak letterlijk een lege doos of een bak en leg daar al je externe harde schijven, usb sticks of cd’s in. En heb je analoge foto’s? Kies dan een plekje uit in huis waar je alles bij elkaar kan brengen. Denk aan tassen, (schoenen)dozen en opbergdozen op zolder of in de kelder, vol met mapjes met afgedrukte foto’s. 

Met alles op één plek zie je pas wat je hebt, weet je waar je aan begint en behoud je het overzicht. Het is een kleine stap, maar een goed begin. Succes! 

 
Danielle RegoutComment